Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
hoornaar bestrijden

De Hoornaar bestrijden

Wespen

In de zomer zijn in ons land veel wespen te zien. Deze beestjes verrichten nuttig werk voor ons. Zo nuttigen ze per dag heel wat muggen en vliegen en ook zijn ze van belang voor de bestuiving van bloemen.

Mensen hebben echter meestal niet zo veel op met deze insecten en dat is heel goed te begrijpen. Zeker aan het einde van de zomer kunnen deze beestjes aardig wat overlast bezorgen. Een wespensoort dat ook erg nuttig is, is de Hoornaar. Omdat deze wesp groter is dan de andere wespensoorten, kan hij ook grotere insecten bestrijden.

Hoornaar wesp

De hoornaar is een van de bekendere wespen van Europa. In Nederland komt deze wespensoort vooral voor op de zandgronden in het zuiden en oosten, maar de laatste jaren is de hoornaar ook regelmatig gesignaleerd in andere delen van ons land.

De hoornaar is de grootste wesp die we in Nederland kennen. Ze kan zelfs wel tot zo’n 4 centimeter groot worden. Om deze reden valt deze wesp al snel op in vergelijking met de gewone wespen.

Niet alleen door de grote van de wesp kunnen we dit soort onderscheiden van andere wespensoorten, maar ook het uiterlijk is anders. De hoornaar wesp heeft een roodbruine kop en borststuk.

En tenslotte is ook het geluid dat deze wespensoort maakt anders dan het gezoem van de andere wespen.

Hoornaar in huis

Mensen zullen in de meeste gevallen waarschijnlijk wel schrikken wanneer ze een hoornaar in huis aantreffen. Het is al nooit prettig om een wesp in huis tegen te komen, maar deze wesp is een stuk groter dan de gewone wesp en dat ziet er snel nog gevaarlijker uit. De Hoornaar bestrijden kan in sommige gevallen dan noodzakelijk zijn.

hoornaar bestrijden

De Hoornaar bestrijden

Als het over de hoornaar gaat, zijn er nogal wat verhalen die de ronde doen. Zo wordt weleens beweerd dat de steek van een hoornaar dodelijk zou zijn. Dan zou het zeker nodig zijn om in alle gevallen deze hoornaar te bestrijden.

Deze verhalen berusten echter voor het grootste gedeelte niet op waarheid. Hoornaars komen in de eerste plaats al minder in de buurt van mensen dan de gewone wespen en in de tweede plaats zijn ze veel minder agressief naar mensen toe dan andere wespen.

In uitzonderlijke gevallen kan ook de hoornaar steken. Het gif van deze wesp is niet exact hetzelfde als het gif van de gewone wespen. Omdat hun gif een grotere hoeveelheid neurotransmitter bevat, voelt een steek van de hoornaar pijnlijker aan en ook zal het branderige gevoel langer aanhouden. Een steek kan wel echt gevaarlijk zijn wanneer er direct in een bloedvat wordt gestoken.

Toch is het niet fijn om Hornaars of andere wespen in en rondom het huis te hebben. De Hoornaar bestrijden is daarom de beste oplossing.

Hoornaar nest

Het nest van de hoornaar is geelbruin en ziet er schelpvormig uit. Deze wespen bouwen slappe nesten die vrij makkelijk uit elkaar vallen. Geliefde plekjes voor het bouwen van hun nest zijn bijvoorbeeld boomholtes, spouwmuren of onder de dakpannen. Als de wesp zijn nest buiten heeft gebouwd, hoeft u de hoornaar niet te bestrijden als u hier geen last van heeft.

Heeft u echter wel veel last van de wespen, dan kan het raadzaam zijn om wel actie te ondernemen tegen het wespennest. Ga echter niet zelf aan de slag. Als de Hornaar verstoord wordt, kan hij namelijk wel agressief worden en steken. Zeker bij veel wespen tegelijk is dit niet aan te raden.

Hoornaar nest in uw omgeving

Wespen hebben een nest nodig voor het voortbestaan van hun soort en hier is niets mis mee. Het wordt lastiger wanneer de wespen hun nest in onze nabije omgeving bouwen. Vooral een wespennest in huis, kan echt problemen opleveren.

Het is belangrijk om in deze situatie nooit een wesp dicht te stoppen. Het gebeurt nogal eens dat mensen dit doen en denken dat ze dan van de wespen af zijn, maar dit is absoluut niet het geval. De wespen knagen overal doorheen en komen aan een andere kant wel naar buiten.

Hoewel het kan gebeuren dat u een hoornaar nest tegenkomt in uw huis, is de kans hier op niet groot. Het kan eerder voorkomen dat deze wespen een nest bouwen in uw tuin. Wanneer dit nest zich bevindt op een plek waar u weinig komt, kunt u het nest met een gerust hart laten zitten.

Hoornaars zijn niet agressief en zolang u maar uit de buurt van hun nest blijft, zal er niets gebeuren. En in dit geval is het ook niet nodig om de hoornaars te bestrijden.

Hoornaar nest verwijderen

Als u een nest van de hoornaar in uw huis ontdekt, roep dan echt de hulp van een professionele wespenbestrijder in. Zij zullen dan de hoornaar bestrijden. En bent er van verzekerd dat het hoornaar nest op een deskundige manier wordt verwijderd.

Het is dus aan te raden om altijd professionele bestrijding in te schakelen als u last heeft van een Hoornaar nest in uw woning. Of u ook deskundige bestrijding in moet schakelen als het nest zich in de tuin bevindt, hangt af of u hiervan veel overlast ondervindt.

Is dit het geval? Dan kunt u via het telefoonnummer hieronder in contact komen met uw lokale wespenbestrijder. Ook kunt u door op de knop te klikken een aanvraag formulier invullen voor advies of bestrijding. Dit is gratis en vrijblijvend.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed