Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
gestoken door een wesp

Bent u gestoken door een wesp? Doe dit!

Wanneer u bent gestoken door een wesp zult u een brandend plekje voelen op de huid dat er rood en geïrriteerd uitziet. Ook zal het plekje licht-gezwollen zijn.

Het is belangrijk om vervolgens te bepalen of u allergisch bent voor een wespensteek.

Wanneer u niet allergisch bent voor een wespensteek kan deze geen kwaad, bent u dat wel dan moet u goed uitkijken, leest u dan hieronder goed wat u het best kunt doen!

Gestoken door een wesp: wespensteek allergie?

Wanneer u gestoken door een wesp bent en allergisch bent voor een wespensteek zult u de symptomen binnen ongeveer vijftien minuten merken. U kunt dan last krijgen van een of meerdere zwellingen die zich ook op een andere plek bevinden dan waar u gestoken bent, ook kunt u het benauwd krijgen.

Het is normaal als een wespensteek licht gezwollen is maar wanneer u ziet dat de zwelling alsmaar blijft groeien moet u meteen actie ondernemen. Ook als u een andere vorm van een heftige reactie op de steek ondervindt moet u zo snel mogelijk een arts inschakelen!

De zwellingen kunnen er in het ergste geval namelijk voor zorgen dat u moeite krijgt met ademhalen of andere serieuze klachten.

Geen wespensteek allergie

Wanneer u niet allergisch bent voor wespensteken zullen de zwellingen beperkt blijven. U hoeft zich dan geen enkele zorgen te maken als gestoken door een wesp bent, de wespensteken zullen binnen enkele uren verdwijnen.

Het is niet nodig om bijvoorbeeld zalf op de steekplek te smeren, het brandende gevoel zal vanzelf wegtrekken.

Kans op een wespensteek beperken

Een wespensteek ontstaat eigenlijk altijd doordat wespen zich bedreigd voelen. Dit kan gebeuren wanneer u naar de wespen slaat of wanneer ze knel komen te zitten bijvoorbeeld.

Een voorbeeld hiervan is een wesp die gevangen zit in uw kleding. Wanneer u de kleding aantrekt en de wesp niet weg kan zal deze gaan steken.

Indien mogelijk is het dan ook raadzaam om wespen zoveel mogelijk hun gang te laten gaan, zo beperkt u de kans dat u gestoken door een wesp wordt.

gestoken door een wesp

Foto: Trancelius

Vaak last van wespensteken

Wanneer u vaak last heeft van wespensteken, kan dit ermee te maken hebben dat er simpelweg veel wespen bij u in de buurt zijn.

Als u ongewoon veel last heeft van wespen is het handig om onderzoek te doen of u misschien last heeft van een wespenplaag. Het kan dan zo zijn dat er zich rondom uw huis een wespennest bevindt.

In dit geval is het noodzakelijk om het wespennest te verwijderen. Wanneer u hier niets aan doen kan er namelijk een wespenplaag ontstaan.

In ons artikel over wespennesten bestrijden hebben we beschreven hoe u een wespennest kunt herkennen en vervolgens ook succesvol kunt bestrijden.

Wanneer u al last heeft van een wespenplaag en wespensteken daarom veel bij u voorkomen, wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het is in dat geval dan ook verstandig om professionele hulp in te schakelen.

U kunt dit het best doen door een ongediertebestrijder te benaderen die u doeltreffend en succesvol van het probleem af kan helpen.

Door zelf een poging te doen om een wespennest te bestrijden loopt u het risico aanzienlijk vaker gestoken te worden. Uw probleem kan zich daardoor niet allen verder uitbreiden, maar ook verergeren.

U kunt hiervoor bellen met het nummer hieronder, of direct een offerte aanvragen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed