Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Last van wespen – Wat te doen?

Van de maanden mei tot november kunnen wespen een ware plaag vormen. Voor veel mensen een groot nadeel aan de zomer. Last van wespen hebben, is voor niemand een pretje. Maar helemaal niet wanneer de wespen zich veelvuldig op uw terrein bevinden.

In tegenstelling tot bijen, kunnen wespen meerdere malen achter elkaar prikken. Ook komt het regelmatig voor dat iemand allergisch is voor de wesp. Het is hoe dan ook, belangrijk om snel en effectief van de wespen af te komen. Zodat u weer echt kunt genieten van het warme weer. En u geen last van wespen meer heeft.

Wespen overlast tips

Heeft u last van wespen op uw terrein, dan kunt u meerdere dingen doen.

Uiteraard bestaan er diverse huis, tuin en keuken middeltjes waarmee het aantal wespen beperkt kan worden. Zo kunt u een bakje water en ammoniak neerzetten om de wespen weg te jagen.

Ook worden er wespen vallen gemaakt door mensen die last van wespen in huis hebben. Plastic flessen waar de wespen ingelokt worden, maar niet meer uit kunnen.

Toch zijn dit meer oplossingen voor plekken waar af en toe een wesp langs komt. Om te voorkomen dat de wespen een nest bij u op uw terrein bouwen, kunt u een aantal dingen doen.

Zo is onderhoud aan het hout belangrijk. Regelmatig checken of er niks aan de hand is. Tevens helpen citrusvruchten goed, omdat de wespen daar niet van houden. Vooral in combinatie met kruidnagel. Als u reeds last heeft van een wespennest, is het echter een ander verhaal.

Hoe herkent u een wesp?

Soms heeft u het vermoeden dat u een wespennest in of om het huis heeft. Hoe kunt u dat nou zeker weten, als u niets concreets heeft gezien? Allereerst zijn wespen zelf van bijen en hommels te onderscheiden omdat ze veel slanker zijn.

De taille van de wesp is niet zo rond als van een bij. De kleur is ook een herkenningspunt. Wespen zijn fel geel met zwart. Bijen zij ook gestreept, maar die zijn bruin en niet zwart. Als u naar deze punten kijkt, weet u dus of u te maken heeft met een wesp of niet.

last van wespen

Last van wespennest

Nu het wespennest. Een favoriete plek voor wespen om hun nest te bouwen, is de spouwmuur. Dit komt omdat het weer dan geen grote invloed kan hebben op de wespen. Ze zitten er veilig en goed. Maar daar denkt u natuurlijk anders over.

Ook dakpannen, beschutten struikjes de zolder of garage zijn plekken waar wespen graag hun nest bouwen. Dit bouwen gebeurd vaak in de maand april of mei. Als u uit één van deze plaatsen dus continue wespen ziet verschijnen, naar buiten komen en weer terug vliegen, dan kunt u er van uit gaan dat hier een wespennest zit.

Last van wespen in huis en zelf een wespennest bestrijden

Sommige mensen willen zelf graag een wespennest bestrijden. Dit is echter niet verstandig.

Als u last van wespen heeft, is het aan te raden om de bestrijding aan een professional over te laten. De professionals dragen bijvoorbeeld beschermende kleding. Ook weten ze precies hoe u er voor kunt zorgen dat alle wespen verdwijnen.

Zodra er mensen in de buurt van het wespennest komen, staan de wespen paraat. Ze worden snel agressief en zullen u samen aanvallen. Vandaar dat het dragen van beschermende kleding ook essentieel is.

Snel en effectief van de wespen af

Het is logisch dat u het niet fijn vindt dat er zoveel wespen op uw terrein zitten. U wilt snel van de wespen af, en zeker weten dat ze niet meer terugkomen. Schakel daarvoor één van onze professionals in. Op de website vind u het telefoonnummer en een aanvraagformulier. U kunt ook bellen als u vragen heeft over wespen, en de bestrijding daarvan. Wij helpen u graag verder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed