Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Heeft u last van een wespenplaag?

In de zomermaanden kunnen wespen voor een enorme overlast zorgen. Het kan zelf zo erg zijn dat er sprake is van een wespenplaag. De koningin begint in het voorjaar al met het bouwen van haar nest. Dit doet ze vaak in ruimtes waar ze goed beschermd is en waar het veilig is. Vaak zijn dit plaatsen in en rondom uw huis, zoals onder uw dakgoot of in de muur.

Agressieve wespen

Een wespennest bestaat soms uit wel meer dan duizend wespen. Als het nest verstoord wordt kunnen de wespen in grote aantallen aanvallen. Ze kunnen dan erg agressief zijn en steken. Men spreekt dan over een wespenplaag.

Een wespensteek is zeer pijnlijk en bijna altijd raak. Sommige mensen zijn zo gevoelig voor het gif dat afgegeven wordt door de angel dat ze het moeten laten behandelen door de huisarts.

De bouw van het wespennest

Een wespenplaag begint al in het voorjaar wanneer de koninginnen wakker worden en starten met de aanbouw van het wespennest en het leggen van de eitjes. Allereerst komen de larven en vervolgens de volwassen wespen (werksters) uit.

Hoe warmer het is in het voorjaar, hoe meer wespennesten er gebouwd worden. Als de werksters uitgekomen zijn zullen zij verder gaan met de bouw van het nest. De koningin richt zich dan alleen nog op het leggen van de eitjes.

Vervolgens zullen de darren (mannelijke wespen) uitkomen, gevolgd door meer vrouwelijke wespen. In tegenstelling tot de werksters zijn deze wel vruchtbaar. Dit zijn de toekomstige koninginnen.

Wanneer is er sprake van een wespenplaag?

Als de zomer aanbreekt zijn de meeste wespennesten klaar en gaan de werksters op zoek naar voedsel. Dit is de periode dat u het meeste last heeft van de wespen. In juli en augustus is de wespenplaag meestal het grootst.

Wespen komen af op zoetigheid

Wespen hebben de vervelende gewoonte om op uw zoetigheden af te komen. Dit doen ze echter alleen wanneer er een tekort is aan voedsel. Dit kan het geval zijn wanneer de wespenpopulatie te groot is en het voedsel schaars. Ze moeten dan op zoek gaan naar ander voedsel.

Wanneer moet u een wespenplaag bestrijden?

Wespen hoeven in principe niet betreden te worden als ze geen overlast veroorzaken. Maar wanneer een wesp in het nauw wordt gedreven kunnen ze erg agressief zijn en vervelend steken.

Heeft u geregeld last van een wespenplaag in of rondom uw huis? Dan is de kans groot dat er een wespennest in de buurt zit, misschien wel in uw huis.

wespenplaag

Wat te doen bij een wespenplaag?

Het is uitermate vervelend wanneer er in uw tuin of uw huis een wespennest zit. Wat u het beste kunt doen is het nest zoveel mogelijk met rust laten. Wat u vooral nooit moet doen is de uitgang van het nest dichtmaken.

Wespen zullen op alle mogelijke manieren proberen om via een andere weg naar buiten te komen en in dat geval zullen ze enorm agressief zijn.

Schakel een professional in

Als u erg veel last heeft van een wespenplaag kunt u het beste een professional inschakelen die het nest voor u verwijderd. Ga het in ieder geval nooit zelf proberen. Een professioneel bedrijf bestrijdt de wespen op een grondige manier en u loopt dan niet het risico om gestoken te worden.

U kunt via de knop hieronder in contact komen met een professionele wespenbestrijder. Dit kan zowel telefonisch door te bellen met het nummer op de website, of door een aanvraag formulier in te vullen. Dit is gratis en vrijblijvend.

Een paar laatste tips:

  • Laat wespen zoveel mogelijk met rust en ga ze uit de weg
  • Zorg voor een hor of vlieggordijn zodat de wespen niet binnen kunnen komen
  • Als u wat ammonia in een bakje doet houdt u de wespen op afstand
  • Laat een professional komen om het nest te verwijderen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed