Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
middel tegen wespen

Middel tegen wespen

Een middel tegen wespen is noodzakelijk als u deze insecten wilt bestrijden. Toch zijn wespen en bijen nuttige insecten, hoewel zij over het algemeen worden beschouwd als ongedierte vanwege hun vermogen om te steken. Wespen kunnen in het bijzonder in de zomer en herfst een groot probleem worden, als u bijvoorbeeld buiten zit of activiteiten buiten in de tuin doet of rondom het huis.

Wespen zijn het meest actief in de warme zomermaanden. Als u gestoken wordt door een wesp kan dit behoorlijk ergernis en pijnlijke steken veroorzaken. Sommige mensen hebben een allergie voor een wespensteek of kunnen zeer gevoelig zijn voor wespensteken en er ziek van worden.

Vaak noemen veel mensen ten onrechte alle stekende insecten maar ‘bijen’. Toch is er een wezenlijk verschil tussen sociale wespen, horzels en bijen die in kolonies leven geregeerd door koninginnen die onderhouden worden door hun ‘werknemers’.

Het is belangrijk onderscheid te maken tussen deze insecten, omdat verschillende methoden nodig zijn om ze te beheersen of verwijderen als ze hinderlijk zijn.

Het wespennest vinden

De eerste stap om wespen of een wespennest te verwijderen is te controleren waar de broedplaats is van het wespennest. U kunt dit zelf doen, maar dan loopt u het risico om veelvuldig gestoken te worden. Toch is het in sommige gevallen niet moeilijk om een nest te lokaliseren. Vol simpel weg de route die een wesp vliegt naar het nest.

Pas op dat u niet te dicht bij het nest in de buurt komt. Als wespen zich bedreigd voelen worden ze agressief en zullen ze u steken.

Wespen kunnen nesten buiten bouwen onder dakranden of, als zij toegang kunnen krijgen, zelfs in beschutte gebieden in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuren, dak ruimtes en zolders. Als een nest in het vroege voorjaar wordt ontdekt en nog klein is, kan het verwijderen met behulp van ongedierte bestrijdingsmiddelen mogelijk zijn, maar het gevaar van steken zal blijven. Het middel tegen wespen dat hiervoor gebruikt wordt, werkt niet voor grotere nest en het zelf bestrijden hiervan is dan ook niet aan te raden.

Een wespennest bestrijden

De beste tijd van het jaar om een wespennest te bestrijden is in juni, want dan heeft de koningin zich met haar kolonie net gevestigd en is de kolonie nog relatief klein. Daarentegen zijn kleine nesten weer moeilijker op te sporen. De beste tijd van de dag om wespennesten te bestrijden is in de nacht, als ze minder actief zijn.

Wat u nooit moet doen, is een wespennest afplakken met tape of ander materiaal en uiteindelijk open maken, totdat u zeker weet dat er geen overlevende wespen binnen in het nest zitten. Koude temperaturen kunnen ook een kolonie wespen doden.

middel tegen wespen

 

Middel tegen wespen

Er zijn diverse middelen tegen wespen op de markt tegen deze insecten en wespennesten. Deze zijn grofweg te verdelen in biologische als chemische middelen.

Als wespen continue uw huis binnen komen vliegen, dan is een middel tegen wespen wat goed werkt een hor voor de ramen of deuren. De stukken gaas dat voor een raam of deur kan worden geplaatst weerhouden insecten en spinnen binnen te komen, terwijl lucht wel in en uit kan stromen.

Het kan natuurlijk ook goed zijn, dat de broedplaats binnen in het huis aanwezig is. In dat geval werkt een hor natuurlijk niet. In dat geval wordt er vaak gebruikt gemaakt van een chemisch middel tegen wespen, zoals spuitbussen of sprays. Dat is helemaal handig wanneer de nest zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt. Als het wespennest op een makkelijk bereikbare plek aanwezig is, dan werkt wespenpoeder goed als middel tegen wespen, dat voor de ingang van het nest gestrooid wordt.

Experts geven echter aan dat deze middelen vaak niet werken. Bovendien loopt u het risico gestoken te worden en een zwerm wespen achter u aan te krijgen door zelf aan de slag te gaan. Schakel daarom de hulp van een professionele wepsenbestrijder in. Zij weten precies wel middel tegen wespen effectief genoeg is en hoe hiermee om te gaan. De kosten voor het verwijderen van een wespennest zijn doorgaans geen grote kosten.

Wespenbestrijding

Mocht u last hebben van wespen of een wespennest, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Uw lokale wespenbestrijder geeft u graag advies wat te doen of komt snel langs om tot een oplossing te komen.

U kunt het formulier op onze website invullen of u kunt ons vrijblijvend bellen, zie hiervoor de knop onder dit artikel. Wij brengen u dan direct in contact met een bestrijder gespecialiseerd in effectieve bestrijdingsmethoden van wespen. Zij bieden u veilige en handige oplossingen om uw huis of omgeving snel te ontdoen van uw wespen probleem.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed