Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Middel tegen wespennest

Middel tegen wespennest

De zomer komt er aan. Bij de zomer hoort terrassen en zitten in de tuin. Maar de zomer brengt ook vervelende insecten mee.

Bijvoorbeeld de wespen die moeilijk te verjagen zijn. En zeker de maand september wordt ook de wespenmaand genoemd. Wespen zijn dan volop op zoek naar suikers en zoetigheid om de larven eten te geven en om ook zelf in leven te blijven.

Nochtans zijn wespen nuttige dieren. Ze zorgen voor de bestuiving van verschillende bloemen. Ze vangen ook lastige en schadelijke insecten.

Maar voor de mensen kunnen ze gevaarlijk zijn. Zeker als wespen zich bedreigd voelen, kunnen ze aanvallen. Een wespensteek is bijzonder pijnlijk en zelfs dodelijk voor wie er allergisch op reageert.

Een middel tegen wespennest in huis hebben is daarom nuttig en zeker aan te raden. Hiermee kunt u wespen verjagen uit de tuin.

Huis- tuin en keukenmiddeltips tegen wespen in de tuin:

  1. Snij een citroen in schijfjes. Druk in de citroen een paar kruidnagels. Zet deze in de tuin op uw tafel en de wespen blijven weg. Dit werkt ook met een sinaasappel.
  2. Steek een paar wierookstokjes aan in de tuin. Wespen houden niet van rook en van de geur van wierookstokjes. Dit middel tegen wespen is heel effectief.
  3. Gebruik ammoniak als middel tegen wespen. Een kommetje ammoniak aangelengd met water houdt ook wespen weg van uw terras.
  4. Nog een effectief middel om wespen te verjagen is een namaak wespennest gebruiken. Maak zelf een wespennest na of koop één in de handel. Wespen blijven weg als ze een ander wespennest zien. Zij komen nooit in elkaars territorium. Dit is echter een preventief middel tegen wespennesten, en zal een wespennest nog doen verdwijnen.
  5. Maak een wespenval door een halve plastieken fles doormidden te snijden. Steek de bovenste helft van de fles omgekeerd in de onderste helft. Vul de bodem van de fles met bruin bier. Dit middel tegen wespen zorgt ervoor dat de wesp wordt bedwelmd door het bier en niet meer kan ontsnappen.

Bovenstaande middelen zullen de wespen op afstand houden, maar ze zullen er nooit voor zorgen dat het wespennest verdwijnt. Dit zal nooit gebeuren tenzij u hardnekkige maatregelen neemt met middelen om het wespennest te bestrijden. Hoe u dit kunt dan leggen we later op deze pagina uit.

Hoe kan men een wespensteek behandelen:

Ook nuttig om te weten is hoe u een wepsensteek kunt behandelen als u of bijvoorbeeld een van uw kinderen gestoken is door een wesp.

Een wesp steekt als ze zich bedreigd voelt. Een wesp kan verschillende malen steken want zij verliest haar angel niet bij het steken zoals de bij wel doet.

Als u gestoken wordt door een wesp kan u het gif dadelijk uitzuigen.  Het gif irriteert en geeft de meeste pijn af. Het gif  moet u natuurlijk niet inslikken.

De plaats waar u gestoken bent kan u het best afkoelen met ijsblokjes of een koelelement. Er bestaan ook verschillende middelen verkrijgbaar bij de apotheek om de pijn van een wespensteek te verlichten.

Indien u allergisch reageert op een wespensteek is het belangrijk dat u steeds een EpiPen (een dosis adrenaline) in de buurt heeft om dadelijk toe te dienen.

Middel tegen wespennest

Middel tegen wespennest

Heeft u last van veel wespen in de tuin of heeft u een echte wespenplaag? Of ziet u ergens een wespennest hangen? Dan is het belangrijkste van deze nest zo vlug mogelijk te verdelgen om uw tuin wespenvrij te houden.

Maar een wespennest verdelgen is helaas niet zo simpel. In de handel zijn er een aantal middelen te koop om een wespennest te verdelgen. Het is echter zo dat deze middelen beperkt werken, en dat het gevaarlijk kan zijn om zelf een wepsennest te gaan verdelgen met huis- tuin en keukenmiddelen. Wepsen zijn namelijk territoriaal en reageren agressief als u ze probeert lastig te vallen. Hierdoor kunt u dus vele malen gestoken worden door wespen, wat de kans op een allergische reactie groter maakt.

Het is dus raadzaam om een gespecialiseerde firma in te schakelen om een wespennest te verdelgen. Wespen zijn nogal vlug bedreigd en spannen samen om aan te vallen.

Een echt middel tegen wespennest bestaat dus eigenlijk niet. Enkel de middeltjes die wespen op afstand kunnen houden, maar niet de middelen die een wespennest doen verdwijnen.

Wij werken samen met firma’s die ervaring hebben in het verdelgen van wespennesten

Loop geen enkel risico en schakel onze firma in om het wespennest veilig en zonder risico te verwijderen. Want sommige wespennesten hangen in de dakgoot, in de schouw, tussen (spouw)muren of op zolder. Het verwijderen en verdelgen van wespennesten op dergelijke plekken brengt vaak risico’s met zich mee.

De firma’s waar wij mee samenwerken hebben reeds jaren ervaring met het verwijderen van wespennesten.
Wenst u meer informatie over de bestrijding van wespen of om een wespennest te verdelgen, neem dan gratis en vrijblijvend contact op via het formulier op de website of onderstaand telefoonnummer.

Wij zorgen voor de bestrijding van wespen zodat u straks weer kan genieten van uw tuin zonder dat u lastig gevallen wordt door wespen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed