Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
tips tegen wespen

Tips tegen wespen

Om een wespenoverlast te bestrijden of wanneer u er bang voor bent, zijn tips tegen wespen meer dan welkom.

Voor een korte duur kunt u zelf vrij gemakkelijk wespen verjagen, ze zijn namelijk erg gevoelig voor geurtjes die ze aantrekken dan wel afstoten.

Soms kan het echter ook handig zijn om wespen juist aan te trekken, naar een plek waar u er geen last van heeft, er zijn daarom drie belangrijke tips tegen wespen te onderscheiden die u kunt toepassen.

1. Tips tegen het aantrekken van wespen

Waarschijnlijk heeft u al wel eens last gehad van wespen, bij een barbecue zijn ze bijvoorbeeld vaak te vinden.

Wespen worden aangetrokken door zoetigheid, de suikers zijn erg belangrijk om aan energie te komen. De wespen gebruiken hun energie vervolgens om het wespennest verder uit te bouwen.

Nu zijn er enkele goede tips tegen wespen waardoor u ze zo min mogelijk aantrekt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om zoetigheid zoveel mogelijk af te dekken.

Vaak wordt fruit of bijvoorbeeld appelsap in de open lucht neergezet. Wespen ruiken dit en vliegen massaal af op de zoetigheid om zichzelf van energie te voorzien. U doet er dus verstandig aan om zoete producten af te dekken zodat wespen deze niet ruiken.

2. Tips tegen wespen door middel van een wespenval

Een andere tactiek die u kunt toepassen, is het maken van een wespenval. Door de wespen naar een punt te lokken kunt u het probleem op een plek concentreren.

Een wespenval kunt u op vele manieren maken. Een makkelijke manier is door een 1,5 liter fles doormidden te knippen waarbij u de schenktuit ondersteboven in het onderste deel van de fles zet, u creƎert daarmee een soort fuik.

Door de val met een stroperige zoete vloeistof te vullen komen de wespen in de fles vast te zitten, een voorbeeld van zo’n vloeistof is stroop.

Een goede tip tegen wespen is om de wespenval op een plek te zetten die ver bij u vandaan staat, een wespenval kan namelijk enorm veel wespen aantrekken.

tips tegen wespen

3. Tips om wespen te verjagen

Naast ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk wespen aantrekt, of uitsluitend naar een plek waar u er geen last van ondervindt, bestaat er natuurlijk ook de mogelijk om wespen zoveel mogelijk te verjagen

Een goede tip tegen wespen is nooit eenduidig, het blijft een kwestie van proberen aangezien er verschillende soorten wespen zijn. Zo is de normale wesp bijvoorbeeld veel gevoeliger voor zoetigheid dan de hoornaar.

Wat algemeen vrij goed werkt is azijn. Azijn heeft een geur dat veel wespen verjaagt. Wanneer u in de azijn kruidnagel of citroen legt, komt er een lucht vrij die wespen erg vies vinden.

U heeft de grootste kans op succes door een combinatie te maken tussen een plek waar u de wespenoverlast verjaagd en een andere plek waar u ze aantrekt. U moet zich daarbij wel bedenken dat dit een tijdelijke oplossing van het probleem is. Als u last heeft van een wespenplaag of wespennest zal het probleem hierdoor niet opgelost worden. Het nest zal namelijk niet verdwijnen door deze middelen te gebruiken.

Tips tegen wespen voor langere duur

De beste tip tegen wespenoverlast voor langere duur is het inschakelen van een ongediertebestrijder. Door een bestrijder in te schakelen bent u ervan verzekert dat het probleem in zijn totaliteit verholpen wordt voor langere duur.

Als u belt met het nummer hieronder komt u direct in contact met een professionele wespenbestrijder. Ook kunt u op deze pagina vrijblijvend een offerte aanvragen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed