Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wat te doen tegen wespen

Wat te doen tegen wespen?

Wespen bestrijden

Er is niets wat u vervelender kan overkomen dan een nest met wespen in de buurt. Er is een verschil tussen een nest met wespen in de buurt of als u één wesp hebt die rondvliegt in het huis.

Hebt u namelijk last van één wesp, dan kunt u hem het beste negeren en de wesp met rust laten.

Wat kunt u doen tegen wespen? Zet een raam open en de wesp zal vanzelf naar buiten vliegen. Wat u ook nooit mag doen, is een wesp opjagen en slaan. Zodra u een wesp ziet in de buurt doet u niets en dan zal hij u ook niets doen.

Wat wespen aantrekt

Het is heel belangrijk om volgende regels in acht te nemen als u geen last wil hebben van vervelende, stekende wespen. Het allerbelangrijkste is dat u geen voedsel of drankjes in de buurt open mag hebben staan. Wespen komen eenmaal af op de geur van zoetigheden en op geuren.

Zo loopt u ook de kans gestoken te worden door een wesp als u zonnebrandcrème op heeft of als u zoete parfumgeuren opgespoten hebt. Aan de andere kant hebben wespen een bloedhekel aan geur van verbrande koffiebonen en aan de bekende citrusgeuren zoals limoncella.

Een ander onbekend wondermiddeltje dat garandeert werkt, is kruidnagel. Geeft u bijvoorbeeld een barbecue op een warme zomeravond, dan volstaat het om op het buffet een schaaltje neer te zetten met kruidnagels erop. Om wespen te verjagen, kan u ook heel gemakkelijk een schaaltje neerzetten met geschilde sinaasappelen die u in partjes hebt gesneden.

Voor mensen is de geur van sinaasappelen heerlijk, maar voor wespen is dit afschuwelijk en zullen ze daardoor ook wegblijven. Dus, de geur van verbrande koffie, citroenen, sinaasappelen en kruidnagels zijn de wondermiddelen. Vergeet ook geen citruskaars aan te steken.

Wat te doen tegen wespen?

U kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om het wespenprobleem zelf aan te pakken. Maar dan moeten we u wel waarschuwen want als u wespen heeft vliegen in het huis, wil dat zeggen dat het wespennest niet ver uit de buurt is. In een wespennest kunnen maar liefst duizenden wespen verstopt zitten die u liever niet opgejaagd ziet.

Het belangrijkste is dat u eerst opspoort waar het wespennest zich bevindt. Een tip die we u kunnen meedelen is dat een wespennest meestal ligt in gaten. Het kan zomaar dat er tussen een vals plafond en een plafond een grote hoeveelheid wespen zit verstopt.

Eerst en vooral moet u alle ramen en deuren sluiten en blijf als u het nest heeft kunnen vinden zo ver mogelijk uit de buurt. Zorg er in de eerste instantie voor dat kinderen en huisdieren weg blijven. Kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassenen en kunnen heel ziek worden door wespensteken.

wat te doen tegen wespen

Wat kan u doen tegen wespen?

Zelf kunt u in de winkel een zogeheten wespenval kopen. Dit is een val die gevuld is met limonadesiroop en op deze manier kun je heel gemakkelijk en snel veel wespen ineens vangen.

De wespenval is een zeer milieuvriendelijk en deze doodt de wespen zonder gif. De wespen vliegen in de val, maar blijven plakken in de siroop of verdrinken. U moet de wespenval zetten op de plaats waar u veel wespen ziet vliegen.

Zelf kunt u ook een wespenspray kopen. U houdt de spray voor het wespennest, daarna nemen de wespen het gif mee naar binnen en tasten alle andere wespen inclusief de wespenlarven aan. Binnen enkele dagen zou het hele nest dood moeten zijn.

Echter leert de ervaring ons dat er altijd wespen zijn die de spray overleven. U bent nooit honderd procent zeker dat u alle wespen doodt. Ook experts erkennen dit en geven aan dat er vaak veel wespen zijn die het gif niet binnen krijgen. Het verdelgen van een wespennest kan daarom het beste gedaan worden door een wespenverdelger.

Schakel een ongedierte bescherming in

Als u zeker wilt spelen, bestrijdt u de wespen niet zelf, maar laat u de wespen bestrijden door experts die weten hoe ze een heel wespennest kunnen uitroeien. Wat te doen tegen wespen is simpel advies vragen over wespen of als u er echt last van heeft een wespenverdelger laten komen die met speciaal gif een heel nest uitroeit in enkele uren.

U kunt ons gemakkelijk bereiken via het contactformulier via de website of u kan ervoor kiezen om ons te bellen. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed