Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Wespen bestrijden

Wespen bestrijden

Veel mensen hebben in de zomer last wespen. Een wespenplaag is er erg vervelend en kan u zomerse rust ernstig verstoren.

Wespen bestrijden is daarom noodzakelijk. Dit is echter geen gemakkelijke klus die u gemakkelijk even kunt doen. Wespen zijn hardnekkig ongedierte en er zijn risico’s aan het bestrijden van wespen verbonden.

Op deze pagina leggen we u meer uit over het bestrijden van wespen. Zo leest u bijvoorbeeld hoe u wespen op verschillende plaatsen kunt bestrijden. Of het verstandig is om dit zelf te doen. En wat de kosten zijn van wespenbestrijding.

Wespen bestrijden in de spouwmuur

Een wespennest zult u snel vinden in de spouwmuur. Dit is een van de plekken waarop wespen graag hun nest bouwen.

Dit komt omdat de spouwmuur een rustige en beschutte plek is, vaak met maar één opening. Dit geeft de wespen de mogelijkheid om in alle rust hun nest uit te breiden en te vergroten. Ze worden hier vaak niet gestoord, en er zijn vaak ook resten van oudere wespennest aanwezig, waardoor ze voldoende materiaal hebben om het nest mee te bouwen.

Hoewel wespen in de spouwmuur niet door het beton of baksteen heen kunnen komen, gebruiken ze wel alle houten materialen of isolatiematerialen die ze tegenkomen, om hun nest te bouwen.

Dit kan op de lange termijn leiden tot ventilatie en isolatieproblemen in uw woning, waardoor het vocht en schimmels kunnen ontstaan.

Naarmate de wespenkolonie groter wordt gaan ze zich ook meer in de omgeving bevinden om op zoek te gaan naar voedsel en materialen voor hun nest. Vaak is dit uw huis, tuin en directe omgeving.

Wespen bestrijden in de spouwmuur is daarom zeker wenselijk. Het zomaar laten zitten van het nest kan tot grote problemen leiden.

Lees hier meer over wespen bestrijden in de spouwmuur.

Wespen bestrijden in de grond

Een andere plek waar vaak een wespennest gebouwd wordt, is in de grond. Vaak gebeurt dit aan de rand van grasveldjes. Dit kan tevens in uw tuin gebeuren.

Een wespennest in de grond is vaak wat lastiger te zien of te ontdekken. Dit is gevaarlijk omdat u of uw kinderen hier per ongeluk op kunnen gaan staan. De wespen worden vervolgens agressief en kunnen gaan steken.

Ook wespen bestrijden in de grond is daarom wenselijk, zeker als dit nest in uw tuin aanwezig is.

Lees hier meer over wespen bestrijden in de grond.

Zelf wespen bestrijden

Zelf wespen bestrijden, is dat verstandig? Meestal niet.

U kunt dit alleen doen als het wespennest nog klein is, bijvoorbeeld in het voorjaar. Doe dit alleen als het nest niet groter is dan een tennisbal. Bij grotere nesten raden wij u aan op een professional in te schakelen.

Ook bij wespen bestrijden in de grond is dit het geval. U weet namelijk niet hoe groot dit wespennest is.

Neem vooral geen risico’s.

Is wespen bestrijden gevaarlijk?

Wespen bestrijden kan inderdaad zeer gevaarlijk zijn, als u onzorgvuldig te werk gaat. Zo overlijden er in Nederland jaarlijks 3 tot 5 mensen aan de gevolgen van wespensteken.

Verwijder alleen beginnende wespennesten zelf, en draag ook beschermende kleding. Als u vaak gestoken wordt, loopt u de kans op een allergische reactie waar u uw leven lang last van blijft houden.

Er zitten dus zeker risico’s aan het bestrijden van wespen. Daarom is het verstandig om bij twijfel altijd een professionele wespenbestrijder in te schakelen. Deze kan u op een veilige manier van de wespen af helpen, zonder dat u en uw gezin risico’s lopen.

Wespen bestrijden

Wat moet u wel doen bij wespen bestrijden?

 • Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten, zodat de wespen niet bij u naar binnen kunnen vliegen.
 • Plaats wespenvallen in de tuin en het gedeelte in de tuin waar u vaak zit. Dit zorgt voor minder overlast van de wespen. Dit zal echter nooit helpen om alle wespen te bestrijden en het nest weg te krijgen.
 • Eet zoetigheden zoveel mogelijk binnenshuis op. Buiten lokt dit wespen aan en verhoogt dit de kans op wespensteken.
 • Kom niet in de buurt van het wespen nest.
 • Zie tijdelijk af van buiten eten totdat het wespen bestrijden gedaan is. Wespen komen af op etensresten. Een tafel vol met eten trekt juist wespen aan.
 • Maak het gezicht van uw kinderen altijd goed schoon zodat er geen zoetigheden meer op zitten.
 • Drinken met een rietje. Wespen kunnen zich verstoppen in flesjes en blikjes zonder dat u het door heeft.
 • Zo snel mogelijk contact opnemen met een wesbenbestrijder om van uw probleem af te komen en de wespen te bestrijden.

Wat moet u niet doen bij wespen bestrijden?

 • Wild om u heen gaan slaan als u last heeft van wespen. Dit maakt wespen agressief waardoor ze kunnen steken.
 • Zelf aan de slag gaan met huis, tuin en keukenmiddelen. Gebruik alleen middelen om wespen op afstand te houden, maar niet om te bestrijden.
 • Het wespennest moet u vooral niet dichtstoppen met allerlei materialen. Wespen zullen hier door heen knagen en altijd weer een manier vinden om naar buiten te vliegen. Hierdoor worden ze erg agressief.
 • Etensresten en drinken buiten achter laten. Hier komen wespen op af.

Wespen bestrijden kosten

Een wespennest verwijderen is niet duur. De kosten van wespen bestrijden vallen erg mee. Afhankelijk van hoe groot het nest is, zult vaak niet meer dan honderd euro hoeven betalen. Vaak is dit bedrag nog veel lager. Echter is dit afhankelijk van de ongediertebestrijder en de grootte van de plaag.

Hulp bij wespen bestrijden?

Wilt hulp bij het wespen bestrijden hebben? Dan kunt u vrijblijvend bellen met het nummer hieronder. U komt dan direct in contact met uw lokale wespenbestrijder.

Bellen is gratis en verplicht u tot niets. Ook kunt u contact opnemen voor meer informatie of de kosten van wespen bestrijden.

Daarnaast kunt u door op de knop hieronder te klikken direct een offerte aanvragen voor bestrijding. U zit na het aanvragen van de offerte nog nergens aan vast. U kunt dus zelf bepalen of u gebruik wilt maken van deze offerte.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed