Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Wespen in huis

Wespen

Wespen zijn nuttige insecten die zich voeden met, voor ons mensen, lastige en schadelijke insecten zoals vliegen en muggen. Verder zijn wespen erg belangrijk als het gaat om de bestuiving van bloemen.

Maar desalniettemin zijn wij vaak niet blij wanneer we een wesp zien. Als we in de zomer op een terrasje of buiten in onze tuin zitten en we horen in onze omgeving een wesp, dan vinden we dat erg vervelend. En het wordt nog erger als deze beestjes zich in ons huis bevinden. Wespen in huis is een vervelend probleem wat direct aangepakt moet worden.

Wespen in huis

Het kan soms wel eens voorkomen dat er per ongeluk een wesp naar binnen vliegt. Het is dan het handigst om te proberen of u de wesp naar buiten kunt krijgen. Als dat niet lukt, kunt u de wesp misschien proberen te vangen.

Een enkele wesp in uw huis is uiteraard nog niet zo’n groot probleem. Heel anders wordt de situatie wanneer er sprake is van een wespennest in huis. Dan is het echt nodig om maatregelen te treffen.

Wespennest in huis

Wespen willen soms weleens een nest beginnen in een huis. Wanneer ze dit in een woning doen, is dat in de meeste gevallen op de zolder of in de spouwmuur.

Als dit bij u in huis het geval is, kunt u het beste contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding.

Er is namelijk een zeer grote kans dat, als het kouder wordt, de wespen uw huis binnentrekken. Dan bent u letterlijk nog verder van huis.

Het bestrijden van de wespen wordt als de wespen daadwerkelijk uw huis binnenvliegen namelijk nog een stuk lastiger. Daarom is het belangrijk dat u bij wespen in huis zo snel mogelijk contact opneemt met een gespecialiseerd bedrijf in ongediertebestrijding. Zij kunnen u advies geven of zij komen langs om het wespennest in huis te verwijderen.

Het gebeurt weleens dat mensen de ingang van het wespennest dicht proberen te maken. Dit is echter sterk af te raden omdat wespen vrijwel overal doorheen knagen. Of wanneer dit niet lukt, dan zoeken ze een andere ingang om naar binnen en buiten te komen. Misschien wel uw woonkamer.

Rustig blijven bij wespen in huis

Als het gebeurt dat de wespen zich verspreiden in uw huis en u krijgt dus echt last van de wespen, probeer dan rustig te blijven. Het is belangrijk om nooit te gaan zwaaien of meppen naar de wespen. De wespen kunnen daardoor namelijk agressief worden.

Blijf echter de wesp in de gaten houden zodat u weet waar hij is en blijf tegelijkertijd zelf heel rustig. U kunt dan het beste gewoon wachten totdat de wesp vanzelf weggaat.

wespen in huis

Signalen

Soms heeft u al een tijdje een wespennest in uw huis, maar u heeft hier nog niets van gemerkt. Na verloop van tijd zullen de gevolgen van een wespennest in huis echter toch wel zichtbaar en merkbaar worden. Soms verschijnen er vochtige plekken op een plafond. Dit kan voorkomen wanneer een wespennest zich boven het plafond bevindt.

Wespennest in huis bestrijden

U moet nooit zelf een nest gaan verwijderen wanneer u last heeft van wespen in huis. Wespen kunnen zeer agressief reageren als zij zich bedreigd voelen. Voor de meeste mensen is een enkele wespensteek geen probleem, maar als u meerdere steken oploopt, kan dit gevaarlijk zijn. In sommige gevallen kan dit zelfs dodelijke gevolgen hebben.

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding weet precies hoe een wespennest het best verwijderd kan worden. Zij hebben hiervoor het juiste gereedschap en hebben ervaring in het verwijderen en vernietigen van wespennesten.

Last van wespen in huis

Heeft u dus last van wespen in huis, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met een bedrijf dat dit probleem voor u kan oplossen. Het is absoluut belangrijk om in het geval van wespen in huis een specialist in te roepen en niet zelf aan de gang te gaan met het verwijderen van een nest.

Wat zelf te doen?

Als u de hulp inroept van een ongediertebestrijdingsbedrijf, kunt u er veelal wel van uit gaan dat deze snel zullen arriveren. Zij gaan dan het wespennest op een deskundige manier voor u verwijderen.

Voordat deze mensen bij u aanwezig zijn, is het belangrijk dat u zelf niet in de buurt van het nest komt en dat u de wespen zeker niet gaat verjagen. Verder kunt u er op letten dat u geen voedselbron voor de wespen verzorgt, laat dus geen etensresten slingeren binnen of buiten uw huis.

Gratis en vrijblijvend in contact komen met een professionele en deskundige wespenbestrijder? Neem contact op via het nummer hieronder of vraag gratis een offerte voor bestrijding aan.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed