Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Wespen verdelgen

Waarom wespen verdelgen?

De wesp zoekt in het voorjaar een beschutte plek en helaas is dat regelmatig in de buurt van onze huizen of zelfs erin. Wespen kunnen een grote plaag zijn. Deze insecten steken sneller dan bijvoorbeeld bijen en kunnen ook vaker dan één keer steken. Dit is mogelijk omdat de angel van de wesp geen weerhaken heeft, hij blijft dus niet in uw huid zitten.

Ongestoord van uw eten genieten kan met wespen in de buurt vrijwel onmogelijk zijn. Ze kruipen in uw drinken of zitten op uw stoel. Als u in hun buurt komt, zullen ze steken met alle pijnlijke gevolgen van dien.

Een steek van een wesp kan voor sommige mensen zelfs dodelijk zijn. De wespen verdelgen is de enige manier om uw huis weer vrij van wespen te krijgen.

In de natuur zijn wespen nuttige insecten die andere insecten bestrijden. Maar als zij met hun wespennest op een plek zitten waar zij een gevaar vormen, is ook daar het wespennest en de wespen verdelgen een uitkomst.

Is het een wespennest?

Een wespennest is grijs, rond en lijkt gemaakt van gekauwd hout. Een enkele wesp is nog niet een reden om aan te nemen dat er een wespennest in de buurt is. Bij veel wespen is deze kans wel vrij groot.

Wespennesten komen zowel binnen als buiten voor. Binnen zijn zolders, spouwmuren, onder de vloer en in schuurtjes beruchte plekken. Buiten moet u denken aan holle bomen, oude vogelhuisjes maar ook onder de grond.

Niet alle wespen zijn gevaarlijk

In onze tuin komt ook de solitaire wesp voor. Dit beestje zal geen overlast veroorzaken. Deze wesp zal vluchten in plaats van aanvallen. Alleen als u hem werkelijk tussen uw vingers pakt zal hij zich verdedigen door te bijten of te steken.

De wesp die ons op terrasjes plaagt zijn de sociale wespen die in volken wonen. Ze worden ook wel papierwesp (omdat ze hout kauwen voor hun nest) of limonadewesp genoemd.

Wespen die af komen op de insectenhotels die tegenwoordig in tuinen neergezet worden, zijn solitaire wespen en dus ongevaarlijk.

wespen verdelgen

Zelf wespennest verdelgen of laten doen?

Zelf de wespen verdelgen wordt om veiligheidsredenen ten zeerste afgeraden. Wespen vallen in grote aantallen aan als ze zich bedreigd voelen.

Het gif wat een wesp inspuit bij een steek kan gevaarlijke, allergische reacties oproepen. Sommige mensen overlijden al aan één steek. Gestoken worden door een hele volk wespen moet u dan ook ten alle tijde zien te voorkomen. Dit kan namelijk leiden tot een anafylactische shock wat kan leiden tot overlijden! Jaarlijks overlijden er in Nederland 2 tot 5 mensen aan een enkele bijen- of wespensteek.

Een anafylactische shock houdt in dat er een systemische immuunreactie begint die in je hele lichaam schade kan aanbrengen. Als de juiste behandeling uitblijft, blijft deze reactie doorgaan.

Iedereen kan een allergie voor wespensteken ontwikkelen. Hoe vaker iemand gestoken wordt, hoe groter de kans op een wespenallergie. De allergie is niet meer te verhelpen en zal dus levenslang bij die persoon blijven.

Naarmate een persoon vaker gestoken wordt, is dus ook de kans op overlijden aan een wespensteek groter.

Wespenverdelging kunt u dus beter over laten aan de verdelger. Zij weten precies hoe zij de wespen moeten verdelgen op de juiste manier. Tevens beschikken zij over beschermende kleding. Daarnaast zijn zij ook exact op de hoogte van het juiste gebruik van de verdelgingsmiddelen. Onjuist gebruik kan voor u ook gezondheidsrisico’s met zich meenemen.

De wespen verdelgen kan het beste voor de zomer gebeuren. Aan het einde van de zomer is de overlast namelijk het grootst. De wespen zullen dan het agressiefst reageren en een wespennest verwijderen is in deze tijd van het jaar het lastigst.

De kosten

Als u meer wilt weten over de kosten of wespen verdelgen door een professionele bestrijder, kunt u telefonisch, of via het formulier op de website contact met ons opnemen. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Wij brengen u dan direct in contact met een professionele wespenbestrijder met wie u uw wespenprobleem kunt bespreken.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed