Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wespen verjagen

Wespen verjagen

Wespen verjagen

Wespen zijn onmisbare insecten in de kringloop. Ze ruimen ontelbare insecten zoals vliegen en muggen voor ons op. Maar hoe nuttig de wespen ook zijn, voor mensen zijn het soms maar hinderlijke beestjes.

Vooral buiten kunt u veel last hebben van wespen. In het voorjaar en midden in de zomer valt het vaak nog wel mee, maar vanaf augustus kunnen ze u danig in de weg zitten. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen gezellig in de achtertuin wat zitten te drinken en dat er dan ineens een wesp de rust komt verstoren. Maar niet alleen buiten, ook binnen kunt u plotseling geconfronteerd worden met de aanwezigheid van een wesp.

Gelukkig zijn er goede manieren om deze wespen te verjagen. Heeft u echt veel last van wespen, dan zou er mogelijk een wespennest in de buurt aanwezig kunnen zijn. Als dat het geval is, is het noodzakelijk om een ongediertebestrijder te raadplegen.

Hieronder leest u een aantal heel eenvoudige middelen waarmee u kunt proberen de wespen te verjagen. Veel van deze middelen zijn in de meeste huishoudens al wel aanwezig.

Wespen verjagen met koffie

Wespen hebben een hekel aan de geur van koffie. Wilt u geen last hebben van wespen of al aanwezige wespen verjagen, zet dan een aantal schaaltjes met koffie neer. Dit werkt nog beter wanneer u de koffie aansteekt en de geur van de verbrande koffie zich zal verspreiden. De wespen zullen op deze manier vast en zeker bij u vandaan blijven.

Wespen verjagen met kruidnagel

Een zeer effectief middel voor het verjagen van wespen in uw omgeving is kruidnagel. Wespen hebben namelijk een enorme hekel aan de geur van dit specerij. Heeft u buiten op het terras last van wespen, plaats dan een bakje of kommetje met koud water op de tafel en doe daarin enkele hele kruidnagelen. Waarschijnlijk vindt u het zelf lekker ruiken, maar de kans is groot dat de wespen uit de buurt van uw tafel zullen blijven.

Wespen verjagen met geluid

Er zijn geluidsapparaten die speciaal zijn ontwikkeld voor het verjagen van wespen en andere hinderlijke insecten. Deze apparaten geven een ultrasoon geluid af dat wespen op de vlucht doet slaan. U zult het geluid zelf nauwelijks kunnen horen, maar de wespen horen het des te beter. Het geluid bereikt zo’n 40 meter. Een bijkomend voordeel is dat dit apparaatje niet alleen wespen verjaagt, maar ook ander ongedierte zoals bijvoorbeeld kakkerlakken, muggen, spinnen en vliegen. Deze apparaten zijn makkelijk te verkrijgen en ze kosten niet veel. Vanaf €20,- kunt u er zeker wel een aanschaffen.

Experts twijfelen echter aan de werking van deze apparaten.

Wespen verjagen met azijn

Een ander middel waar de wespen een hekel aan hebben en waarmee u ze hoogstwaarschijnlijk wel kunt verjagen, is azijn. Als u van te voren al een schoteltje met azijn op de tafel zet wanneer u gezellig buiten wat wilt drinken met elkaar, heeft u grote kans dat de wespen uw tafel voorbijvliegen en u dus niet storen.

wespen verjagen

Wespen in de buurt

Als er ondanks alle maatregelen toch wespen in uw buurt aanwezig zijn, is het ten alle tijde belangrijk om vooral rustig te blijven. Veel mensen beginnen automatisch om zich heen te slaan wanneer ze een wesp in hun nabije omgeving opmerken.

Wespen worden hier echter snel agressief van en er is dan een grotere kans dat u een wespensteek oploopt. Het is dan ook goed om ook kinderen al jong aan te wennen om altijd rustig te blijven wanneer er een wesp in de buurt is. Wanneer u rustig afwacht, is de kans groot dat de wesp na verloop van tijd zal verdwijnen.

Bovenstaande manieren op wespen te verjagen lossen echter de oorzaak van het probleem niet op. Deze middelen kunnen de wespen weliswaar op afstand houden, maar een wespennest in de grond, spouwmuur, zolder of elders in uw omgeving zal er nooit door verwijden. Hiervoor dient u gebruik te maken van een wespenbestrijder die dit op een veilige manier kan verwijderen.

Advies over wespen

Er zijn zomers waarin zeer veel wespen aanwezig zijn. Als u veel overlast hebt van wespen, kunt u het beste contact opnemen met mensen van de ongediertebestrijding. Het kan voorkomen dat zelfs alle middelen die u hebt aangewend om de wespen te verjagen, niet afdoende zijn en dat u last blijft houden van de wespen.

U kunt ons bellen en wij geven u graag advies of we komen bij u langs om de wespen te bestrijden. Zeker als u in uw huis of in uw tuin een wespennest aantreft, raden wij u aan contact op te nemen met een bedrijf dat dit probleem op een deskundige wijze voor u kan oplossen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed