Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wespen verwijderen

Wespen verwijderen? Kies voor een kenner

Een situatie die maar al te vaak voorkomt: u geniet van een heerlijke zomerse dag in de tuin met het gezin, of u houdt een barbecue met vrienden. Niets lijkt deze dag te kunnen verstoren. En dan, het begint met een irritant gezoem, en dan komt er nog eentje….en voor u het weet heeft u te maken met een plaag van wespen.

In plaats van te genieten van uw hapje en drankje, bent u nu vooral bezig om deze insecten van uw lijf te houden. Hoe kunt u deze wespen verwijderen? Om verschillende redenen is het beter om een ervaren ongediertebestrijder in te huren dan om hier zelf mee aan de slag te gaan.

De risico’s van wespen verwijderen

Ten eerste kunnen wespen behoorlijk agressief zijn, zeker als ze aangevallen worden. Wespensteken kunnen flink pijn doen en veel irritatie zoals jeuk veroorzaken, maar dat is nog niet eens het ergste.

Steken kunnen namelijk ook toxische en allergische reacties opleveren, en dan beperken de gevolgen zich niet tot pijn alleen. De volgende symptomen kunnen (onder andere) optreden: duizeligheid, verlaagde bloeddruk, diarree en zelfs bewusteloosheid en de kans op verstikking.

Wespennesten

Lichamelijke klachten en allerlei vervelende bijkomstigheden, zoals het bezoeken van de dokter en de behandeling, zijn een reden om bestrijding van wespen aan een deskundige over te laten. Maar er is meer. Wespen verwijderen alleen is niet genoeg, wespen weghouden is minstens zo belangrijk.

Een deskundige pakt het probleem daarom bij de wortel aan en gaat verder dan symptoombestrijding. Niet alleen zorgt hij ervoor dat het directe gevaar geweken is: door wespennesten op te sporen zorgt hij ervoor dat u de rest van de lente en zomer op een prettige manier buiten kunt doorbrengen.

Waar het voor een onervaren iemand al niet verstandig is om een aantal wespen op eigen houtje te bestrijden, daar is het helemaal gevaarlijk om in de buurt van een wespennest te komen. Ook kan een ongediertebestrijder u verschillende tips geven waardoor de kans op overlast door wespen nog kleiner wordt.

wespen verwijderen

Wespen in de winter

Vaak komen mensen in het voorjaar pas in aanraking met wespen, als deze ontwaken uit hun winterslaap. Maar de wespen moeten ook ergens overwinteren. Dat doen zij bijvoorbeeld in bomen.

Als iemand haardhout naar binnen brengt, worden de wespen wakker uit hun winterslaap. Herkent u dit probleem? Ook dan is het verstandig om de hulp van een kenner in te roepen.

Verontreiniging door wespen

Wespen verwijderen kan ook noodzakelijk zijn omdat zij indirect schade opleveren, bijvoorbeeld aan auto’s. Wat wil het geval? Ze maken hun nest schoon. Wespen verwijderen bolletjes klei en dumpen deze.

Dit kan bij grote hoeveelheden vervelende gevolgen hebben. Zo kreeg de Milieudienst alleen al uit de wijk Hoogvliet in Rotterdam 30 meldingen van verontreinigde auto’s. Op zeker 16 plaatsen in het land trad hetzelfde verschijnsel op.

Contact opnemen

Wespen, wat te doen? Als u zich herkent in een van de bovenstaande gevallen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met een gekwalificeerde ongediertebestrijder. Dat kan via het telefoonnummer hieronderĀ of door het formulier op de website in te vullen. Dit is beide gratis en vrijblijvend en verplicht u dus tot niets.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed