Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Wespenbestrijding – Laten doen of zelf doen?

Wespen zijn vooral in de zomermaanden een groot probleem in en rondom veel Nederlandse huishoudens en bedrijven.

Vaak is het zo dat u niet last heeft van één enkele wesp maar van meerdere wespen, en dus van een echte wespenplaag.

In dit geval is wespenbestrijding gewenst. De wespen zullen namelijk niet vanzelf weggaan en u overlast bezorgen zolang u hier niets aan doet.

Op deze pagina geven we u tips over wespenbestrijding. Wanneer weet u of u te maken hebt met een wespenplaag? Kunt u wespenbestrijding zelf doen? Of is het beter om direct een professional in te schakelen?

Hieronder leest u meer.

Last van een wespenplaag?

Voordat u overgaat op wespenbestrijding is het belangrijk dat u vast stel of u inderdaad te maken hebt met een wespenplaag.

Als u last hebt van veel wespen, is de kans groot dat er wespennest in de buurt is. Als dit het geval is, dan heeft u te maken met een wespenplaag. Er kunnen namelijk duizenden wespen in een enkel nest zitten, die constant op zoek zijn naar etensresten. Vooral zoetigheden zijn daarbij in trek, zoals misschien bij u bekend is.

Het wespennest kunt u niet altijd direct gemakkelijk zien. Daarom moet u kijken of u het wespennest ergens kunt vinden. U kunt dit doen door de terugvliegroute van de wesp te volgen.

Dit kunt u doen nadat u een wesp op wat zoetigheid of etenswaren hebt zien zitten. De wesp gaat vervolgens terug naar het nest.

Op de volgende plaatsen kunt u vaak wespennesten tegenkomen:

Uiteraard zijn er nog meer plekken waar wespennesten voorkomen, maar wij krijgen de meeste meldingen van wespennesten op deze plekken.

Als u het wespennest gevonden heeft, of als u zeker weten last heeft van een wespenplaag is het aan te raden om over te gaan op het bestrijden van de wespen.

Alleen op deze manier kunt u van de wespen in uw omgeving af komen. Bovendien kunnen wespen agressief reageren en steken als ze zich bedreigd voelen.

Dit kan leiden tot pijnlijke wespen steken en in het ergste geval zelfs tot een allergische reactie. Jaarlijks overlijden er in Nederland 3 tot 5 mensen aan de gevolgen van wespensteken.

Hoe vaker u gestoken wordt, hoe groter de kans op een allergische reactie is. Dit komt omdat er bij meer wespensteken meer gif in uw bloed komt.

Als u eenmaal een keer een allergische reactie hebt gehad door wespen, zal dit uw leven lang zo blijven. U kunt zich dus voorstellen dat het verstandig is om maatregelen te treffen met betrekking tot wespenbestrijding.

Is zelf wespen bestrijden verstandig?

Gelukkig schakelen de meeste mensen direct professionele wespenbestrijding in. Maar zijn er manieren om het toch zelf te doen?

Wespenbestrijding bij een beginnend wespennest

Zelf wespen bestrijden kunt u enkel en alleen doen als er sprake is van een klein wespennest. Dit wespennest dient niet groter te zijn dan ongeveer een tennisbal.

Deze beginnende nesten zult u alleen in het voorjaar aantreffen. De nesten worden in de loop van het seizoen namelijk steeds groter. Naarmate de nesten groter worden, komen er ook meer wespen in. Als het nest groter is dan een tennisbal is het eigenlijk te gevaarlijk om zelf het wespennest te gaan bestrijden.

Als de wespen zich door uw poging om het nest te verwijderen bedreigd voelen, en die kans is groot, zullen ze met vele zijn en agressief op u reageren. Ze zullen u dus proberen te steken en omdat ze met veel zijn is de kans op een allergische reactie groot en kan dit dus gevaarlijk zijn.

wespenbestrijding

Wespennest bestrijden

Bij een wat groter wespennest kunt u wespenbestrijding dus het beste over laten een aan professionele wespenbestrijder. Deze heeft exact de juiste middelen bij de hand om de wespen effectief te bestrijden.

Bovendien draagt deze beschermende kleding waardoor zij niet gestoken kunnen worden door de wespen.

Ook zijn de wespenbestrijders zeer efficiënt in het opsporen en lokaliseren van het wespennest. Jarenlange ervaring leert deze bestrijders precies waar ze moeten zoeken en hoe ze het nest op de desbetreffende plek te lijf kunnen gaan.

Dit maakt alle risico’s voor u en uw gezin en voor de bestrijder zelf zo klein mogelijk, waardoor u snel van uw wespenplaag af bent. Wespenbestrijding kan al voor een zeer scherpe prijs en hoeft niet veel te kosten.

Ook is de kans zeer gering dat het wespennest in hetzelfde seizoen terug komt. Als de koningin wesp eenmaal verwijderd is, zal deze niet opnieuw in uw omgeving een nest kunnen maken.

Hieronder ziet u een video van wespenbestrijder die zojuist een wespennest bestreden heeft:

 

 

Bestrijding van wespennest

Bent u op zoek naar professionele wespenbestrijding? Dan kunt u via onze website direct in contact komen met een bestrijder bij u in de buurt.

Neem hieronder gratis en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of te informeren over de kosten en het plan van aanpak.

Door op de knop te klikken kunt u ook een aanvraag formulier invullen voor advies of een vrijblijvende offerte. We helpen u graag van uw wespenprobleem af.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed