Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wespennest bestrijden

Wespennest bestrijden tips

U wilt weten hoe een wespennest bestrijden in zijn werk gaat?

Leest u dan verder. Hieronder geven we tips en informatie voor als u last heeft van een wespennest.

Last van een wespennest?

Wanneer u veel last heeft van wespen, kan het zo zijn dat er zich een wespennest in uw buurt bevindt. Het is dan verstandig om te achterhalen of u inderdaad last heeft van wespennesten voordat er een ware wespenplaag kan gaan ontstaan.

Het bestrijden van een wespennest is niet altijd even gemakkelijk of verstandig. Om te beginnen is het daarom belangrijk om een wespennest goed te kunnen herkennen.

Wespennesten komen voor in verschillende formaten. Een beginnend wespennest heeft ongeveer de grootte van een tennisbal, maar na verloop van tijd kan deze uitgroeien tot het formaat van een basketbal of zelfs groter.

Wespennesten zijn vaak grijs van kleur en gemaakt van een soort papier-machè achtige substantie, in feite bestaat het nest uit gekauwd hout.

De locatie van wespennesten kan erg verschillen, het is daarom handig als u een idee heeft op welke plekken de nesten vaak voorkomen.

Waar zijn wespennesten te vinden?

Wespennesten bevinden zich altijd op beschutte plekken. Een van de meest voor de hand liggende plekken is daarom in bomen, waar de nesten door hun kleur ook minder opvallen.

Daarnaast zijn wespennesten in de grond te vinden. Vaak zit het nest goed verstopt in de grond en is er slechts een kleine opening te zien waardoor de wespen naar buiten komen, het kan daardoor lastig zijn om het nest te herkennen.

Wespennesten kunnen zich echter ook in of rondom uw huis bevinden. Plekken waar de nesten vrij vaak voorkomen zijn tussen dakpannen of in de spouwmuur, wat de isolatielaag tussen uw binnen en buitenmuur is.

De plekken hebben met elkaar gemeen dat ze beschut zijn, dit zijn dan ook precies de plekken waar u moet zoeken als u een wespennest denkt te kunnen vinden.

Het vinden van een wespennest is belangrijk, want een wespennest bestrijden is zowel afhankelijk van de locatie als de omvang van het nest. Daarom dient u zorgvuldig te werk te gaan.

Een beginnend wespennest bestrijden

Wanneer u een wespennest heeft gevonden is het belangrijk om uiterst voorzichtig te werk te gaan. Allereerst is de grootte van het nest belangrijk, een klein nest is namelijk gemakkelijker en veiliger te verwijderen dan een groot nest.

Een beginnend wespennest bestrijden kan door deze met een stok af te slaan van de plek waar deze aan vastzit. Vaak kunt u dit alleen doen wanneer het nest zich ergens tegenaan bevindt zoals een boom.

Bij de verwijdering loopt u het risico dat er een of meerdere wespen uit het nest ontsnappen. Omdat ze in de gaten hebben dat hun nest niet langer veilig is zullen ze een nieuwe plek uitkiezen en een of meerdere nieuwe nesten maken. Hierdoor kan het probleem zich verplaatsen en uitbreiden.

Een volgroeid wespennest bestrijden

Een volgroeid wespennest is aanzienlijk groter dan een beginnend wespennest. Niet alleen qua formaat maar helaas ook qua aantal bewoners. Een volgroeid wespennest kan namelijk tot wel duizend wespen bevatten!

Een wespennest onder de grond heeft vaak nog meer ruimte om zich uit te breiden, waardoor het aantal wespen nog hoger kan komen te liggen.

Een volgroeid wespennest bestrijden is net als bij een wespennest in de grond sterk af te raden. De reden hiervoor is dat wanneer u het nest wilt verwijderen alle wespen in het nest agressief zullen worden en hun vluchtweg naar buiten zoeken.

Veel mensen proberen daarom het wespennest te bestrijden door alle zichtbare uitgangen dicht te smeren, waardoor de wespen als het ware opgesloten komen te zitten in hun eigen nest.

Het is alleen moeilijk te beoordelen of het nest maar een uitgang heeft, dus in het ergste geval loopt u het risico om door bijna alle wespen uit het nest gestoken te worden.

Mocht u daadwerkelijk alle openingen van het nest gedicht hebben zullen de wespen zich een weg naar buiten knagen, waardoor vroeg of laat het probleem zal blijven bestaan.

Het is daarom verstandig om niet zelf een poging te doen om het wespennest te verwijderen, dit kunt u beter overlaten aan een professional.

wespennest bestrijden

De risico’s van een wespensteek

Door toch zelf een poging te doen om een wespennest te verwijderen loopt u een groot risico op een wespensteek.

Bij een wespensteek injecteert de wesp zijn angel in uw huid, er wordt vervolgens een giftige stof in uw lichaam gespoten die een brandend pijnlijk gevoel veroorzaakt.

Meestal zijn de gevolgen hiervan niet gevaarlijk. U zult een paar uur last hebben van een onprettig gevoel maar de irritatie zal vanzelf wegtrekken.

Sommige mensen zijn echter allergisch voor wespensteken. In dat geval kan een wespensteek niet alleen gevaarlijk maar zelfs dodelijk zijn. Vooral wanneer u in de nek gestoken wordt kan een wespensteek dan erg gevaarlijk zijn.

Door het gif van de wesp kan een zwelling ontstaan die ervoor zorgt dat u geen lucht meer krijgt, mocht dit gebeuren is het noodzakelijk om zo snel mogelijk een arts in te schakelen!

U kunt de risico’s op een wespensteek verkleinen door wespen zoveel mogelijk met rust te laten, wanneer wespen zich aangevallen voelen zullen ze namelijk agressief worden en sneller gaan steken.

Kosten van een wespennest bestrijding

Het is verstandig om het verdelgen van een wespennest over te laten aan een bestrijdingsteam dat hierin gespecialiseerd is. Zo beperkt u de risico’s voor uzelf.

Tegelijkertijd heeft u de zekerheid dat het probleem grootschalig opgelost wordt waardoor u gegarandeerd van het probleem af zult zijn.

De kosten van een wespennestbestrijding zijn vaak beperkt. Om de risico’s zo klein mogelijk te maken en het probleem in een keer te verhelpen kan het nuttig zijn om vrijblijvend een offerte bij een ongediertebestrijder aan te vragen, dit kunt u doen via deze link.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed