Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wespennest in de grond

Wespennest in de grond

Wanneer Wespen?

Vooral in de zomer zijn er veel wespen. Herkent u het ook dat zodra u in uw tuin of op een terrasje aan de frisdrank zit, u veelvuldig geplaagd wordt door wespen die af komen op zoetigheid? Dat kan als heel vervelend ervaren worden en u bent al gauw geneigd de wesp weg te slaan.

Toch adviseren wij u om nooit te gaan slaan naar een wesp, want dan wordt deze alleen maar agressief en gaat de wesp in de aanval. De kans dat u dan gestoken wordt is zeer groot met alle gevolgen van dien.

Een van de meest voorkomende plekken waar u een wespennest kunt aantreffen is in de grond. Op deze pagina leggen we u uit wat u muit doen als u last heeft van een wespennest in de grond.

Wespen in de grond

Wespenkoninginnen zijn de enige wespen die de winter overleven. Ieder jaar voorjaar wordt er daarom een nieuw nest gebouwd waar nieuwe eitjes gelegd worden die later uitkomen. Een ideale plek waar de koningin haar eitjes kan leggen, is in de grond, vaak aan de rand van een straat of grasveld.

Als de eitjes zijn uitgekomen maken de wespen in het wespennest in de grond gebruik van één en dezelfde in- en uitgang. Die in- en uitgang van het wespennest in de grond bevindt zich aan de onderkant van het nest. Dat is een ideale plek, want op deze manier krijgen de wespen in de grond geen vocht in hun nest en het houdt de warmte vast.

Wespennest in de grond

Heeft u meerdere malen een wesp uit de grond zien komen of juist de grond in zien gaan, dan zou het heel goed kunnen dat u een wespennest in de grond heeft zitten. Komt u in de buurt van het wespennest dan kunnen de wespen in de grond behoorlijk agressief worden en gezamenlijk in de aanval gaan.

Het is dan ook noodzakelijk om te zorgen dat u van deze wespen in de grond af komt en dat kan alleen door het wespennest in de grond te verwijderen.

Wespen in de grond bestrijden

Ga alstublieft nooit zelf de wespen in de grond bestrijden. Het helpt niet om de plek waar de wespen uit de grond komen dicht te gooien met een hoop aarde of zand. De wespen in de grond werken met elkaar de gang weer open of ze zoeken een andere weg naar buiten.

Het heeft ook geen zin om kokend water over de plek te gieten waar de wespen naar buitenkomen, daarvoor zit het wespennest veel te diep in de grond.

Een wespennest wordt regelmatig in een mollengang of muizengang gebouwd. En omdat de opening van het wespennest in de grond aan de onderkant zit, kan het water daar niet in komen. Ook het strooien van poeder komt niet in het nest terecht.

wespennest in de grond

Wespennest in de grond” – Gideon Pisanty (Gidip) – Eigen werk. Licensed under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons.

Wespennest in de grond bestrijden

Wilt u het wespennest in de grond bestrijden, dan kunt u dit het beste laten doen door een professionele ongediertebestrijder, deze heeft een officieel certificaat of vakdiploma en werkt volgens de Nederlandse regelgeving.

Wespennest in de grond verwijderen

De wespenbestrijder kan met speciale hulpmiddelen giftig poeder toebrengen in het wespennest in de grond. Hij kan zo op een veilige manier het wespennest in de grond verwijderen, zonder dat er gevaar dreigt voor u of uw omgeving.

Dus als u een wespennest heeft, bel dan de bestrijdingsdienst en ga niet zelf proberen om het nest te verwijderen. Dit is veel te gevaarlijk, de kans is veel te groot dat de wespen u gezamenlijk aanvallen en u onnodige wespensteken oploopt.

Wilt u hulp bij het bestrijden van een wespennest? Dan kunt u bellen met het nummer op hieronder, of op de knop onder dit artikel klikken en een aanvraag formulier invullen. Dit kost u niets en u zit nog nergens aan vast. Wij brengen u dan direct in contact met uw lokale wespenbestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed