Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wespennest in de tuin

Wespennest in de tuin

Een wespennest in de tuin, erg vervelend als u hier last van heeft. Behalve de overlast, kunnen wespen ook nog eens gemeen steken, wat voor uzelf en uw kinderen erg onprettig kan zijn.

Aan het begin van het voorjaar kan het zijn dat er aan de zijkant van uw woning telkens een wesp in een gaatje, kier of scheur vliegt. Dit kan het begin van een wespennest in de tuin betekenen.

Op dit moment is het nest nog vrij klein en goed te behandelen. Bijvoorbeeld door het gaatje dicht te maken als de wesp uit het gaatje is gevlogen. Zo kan de wesp de ingang niet meer vinden en zal het ergens anders een wespennest gaan maken.

Als de wesp zich in het gaatje bevindt, is het aan te raden om de ingang open te houden, anders kan de wesp een andere uitgang creëren met zijn scherpe tanden. Dit kan ook de weg richting de woning betekenen.

Waarom maken wespen nesten in de tuin?

Een wespennest in de tuin kan ontstaan doordat er verschillende lekkernijen in de buurt zijn waar wespen dol op zijn. Denk hierbij aan zoete lekkernijen, maar ook vlees en vis. Dek deze dus altijd goed af.

Omdat er voldoende voedsel en materiaal om het nest te bouwen aanwezig is, bouwen wespen daarom hun nest graag in de tuin. Hier kunt u veel overlast van ondervinden.

Vooral in de nazomer kunnen wespen erg agressief worden.

De wespen kunnen dan minder voedsel vinden en daardoor loopt u de kans om sneller aangevallen te worden door een wesp.

Hoe u een wespennest in de tuin kunt bestrijden

Het bestrijden van een geheel wespennest verschilt per situatie. De ene keer gaat het om een groot wespennest en de andere keer om een klein wespennest in de tuin.

Zorg er ten aller tijde voor dat u de ingang van een groot wespennest nooit zomaar afsluit. Wespen hebben scherpe tanden en zullen dan een andere weg naar buiten zoeken.

Bij een klein wespennest in de tuin kunt u kokend water over het wespennest heen gieten. Let daarbij wel op uw eigen veiligheid.

Ook kunt u proberen om het nest met een stok naar beneden te slaan. In beide gevallen dient u wel beschermende kleding te dragen zodat u niet door meerdere wespen tegelijk gestoken kunt worden, en hierdoor een allergische reactie kunt krijgen.

Bestrijd een wespennest in de tuin nooit als het nest groter is dan een sinaasappel. Is het nest groter, dan is het simpelweg te gevaarlijk om dit zelf uit te voeren. Bij een wespennest van groter formaat doet u er daarom verstandig aan om een professionele wespenbestrijder in te schakelen. Wij raden u dit ten aller tijde aan.

wespennest in de tuin

Een wespennest in de tuin laten bestrijden

Vooral als u last heeft van een groot wespennest, is het dus aan te raden om een bestrijder in te schakelen. Deze kunnen op een veilige en effectieve manier het wespennest in de tuin bestrijden.

Een aanrader als u er zeker van wilt zijn dat het wespennest geheel uit de tuin verdwijnt, zonder dat u zelf gevaar loopt of het wespennest gedeeltelijk verwijdert.

De professionele en deskundige aanpak van een wespenbestrijder zorgt ervoor dat u en uw familie geen risico lopen om gestoken te worden door wespen. Bovendien geven de bestrijders een seizoensgarantie. Dit betekent dat ze u garanderen dat het nest niet in hetzelfde seizoen weer terug komt.

Helaas kunt u het jaar daarop wel weer last krijgen van een wespennest in de tuin, hier is helaas weinig aan te doen.

Gelukkig hoeft een wespennest verwijderen niet veel te kosten. Bent u benieuwd naar de kosten van het bestrijden van een wespennest? Informeer dan vrijblijvend via onderstaand telefoonnummer. Ook kunt u direct een offerte opvragen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed