Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wespennest in huis

Wespennest in huis – Wat te doen?

Een wespennest in huis kan voor veel overlast en problemen zorgen. Niet alleen omdat wespen agressief kunnen worden en kunnen steken, maar ook omdat er problemen aan uw woning kunnen ontstaan als het wespennest in huis groter wordt.

Daarom is het van belang om een wespennest in uw woning direct aan te pakken. Echter moet u niet direct aan de gang gaan met huis, tuin en keuken middeltjes, dit kan namelijk gevaarlijk zijn.

Op deze pagina leggen we u uit hoe te handelen als u last heeft van een wespennest in huis.

Hoe weet u of u last heeft van een wespennest in huis?

Het eerste signaal dat u last heeft van een wespennest in huis is meestal een extreme hoeveelheid wespen in en rondom uw woning.

Vaak hoeft u maar even buiten te zitten en er komen al wespen op u af. De wespen zijn op zoek naar voeding en materialen om hun nest mee uit te breiden.

Een enkele wesp kan altijd voorkomen, dus ga altijd even na of er echt een grote hoeveelheid wespen voor langere tijd bij uw woning in de buurt is.

Is dit het geval? Dan is de kans groot dat er wespennest in de buurt is. Uiteraard hoeft dit nog niet per se in uw woning of tuin te zijn. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar het nest.

Doe dit echter zorgvuldig, zonder al te dicht in de buurt te komen van het nest. Anders kunt u gestoken worden en loopt u de kans op allergische reacties.

Er zijn verschillende plekken waar u kunt zoeken naar een nest met wespen en waar deze insecten het liefst verblijven.

Wespennest tussen het dak

Een wespennest tussen het dak of de dakpannen komt vaak voor. Vlak onder de dakpannen is vaak wat ruimte, wat wespen de mogelijkheid geeft om hier te nestelen. Omdat de plek hoog is, worden ze hier weinig gestoord en kunnen ze rustig werken aan het uitbreiden van het nest.

Wespennest tussen de spouwmuur

Hetzelfde geldt voor wespennest in de spouwmuur. Ook hier is ruimte tussen twee verschillende muren waar wespen niet of nauwelijks gestoord worden.

U kunt dit herkennen aan het in- en uitvliegen van wespen via de gaatje in de spouwmuur.

Let op! Ga deze gaatje nooit zomaar dichtstoppen. Wespen kunnen bijna overal doorheen knagen en zullen dus altijd een weg naar buiten vinden. Als ze niet via de normale weg naar buiten kunnen zullen ze dus een andere route proberen te vinden en dit is misschien wel uw huiskamer.

Als de wespen naar buiten komen zijn ze erg agressief en zit u met een woonkamer vol met agressieve wespen.

Wespennest in de grond

Een andere plek waar vaak nesten van de wesp voorkomen is in de grond. Ze graven zelf een nest uit, of maken dit in eerder gegraven gangen van andere dieren.

Wespennesten in de grond zij van lastig te zien. Het risico is dan ook dat u hier onbedoeld op gaat staan en de wespen agressief maakt.

Wespennesten in de grond bevinden zich vaak aan de rand van grasveldjes of aan de randen van de stoep of weg.

Wespennest op zolder

Ook kunnen wespennesten vaak op zolder voorkomen. Dit komt voor als de wespen via het dak of de spouwmuren toegang hebben tot de zolder. Op de zolder komen vaak ook weinig mensen waardoor ze hier ongestoord hun gang kunnen gaan met het bouwen.

Dit brengt extra risico’s met zich mee, aangezien het nest zich dan al direct in uw woning bevindt.

Wespennest in bomen, struiken of vogelhuisjes

Tot slot kunnen nesten vaak gevonden worden in de tuin. Ze bouwen het nest dan in struiken, uitgeholde bomen of in vogelhuisjes. Alles zolang de plek maar goed beschut en buiten het bereik is.

wespennest in huis

Zelf een wespennest in huis verwijderen

U loopt misschien inmiddels met de vraag rond of u het wespennest zelf gemakkelijk kunt verwijderen. Er is maar een situatie waarin u dit kunt doen, en dat is wanneer het nest niet groter is dan een tennisbal.

In dit geval kunt u het nest simpel met een stok naar beneden slaan en zullen de wespen wegvliegen. Draag wel altijd beschermende kleren als u dit gaat doen.

Als het nest groter is dan dit formaat raden wij het ten zeerste af om dit zelf te doen. Er kunnen dan wel duizenden wespen in het nest tegelijk aanwezig zijn, die u direct agressief maakt. Ook al draagt u beschermende kleren, de wespen kunnen naar binnen vliegen of andere mensen in de buurt steken. Het zijn er simpelweg te veel.

Toch is het aan te raden om het nest te verwijderen. Op zolder, in het dak of in de spouwmuur kunnen de nest namelijk voor problemen zorgen aan uw woning. Er kunnen bijvoorbeeld vocht- en ventilatieproblemen ontstaan. Hierdoor kunnen vervolgens weer schimmels en zwammen gaan groeien op deze plekken, waar u nu met twee problemen te maken heeft.

Daarom raden we altijd aan om direct op zoek te gaan naar het nest en als het nog klein is, dit zelf te verwijderen.

Is het nest echter groter, dan doet u er heel verstandig aan om een professionele wespenbestrijder te bellen. Deze kan u op een vakkundige en veilige manier van w wespenplaag afhelpen, zonder dat u en uw gezin risico’s lopen.

Wespennest in huis verwijderen

Wilt u dat wij u helpen bij het bestrijden van het wespennest in huis. Bel dan met onderstaand nummer en u komt direct vrijblijvend in contact met een bestrijder.

Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen door op de knop hieronder te klikken en het aanvraagformulier in te vullen. Een wespenbestrijder neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed