Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Wespennest laten verwijderen

De wesp onder de loep

Een wesp is ondanks alles een nuttig insect. Ze bestrijden andere insecten en ze bestuiven bloemen. Toch is de wesp bij de mens niet echt geliefd.

Naast overlast kan de wesp ook gevaarlijke situaties opleveren. Per ongeluk inslikken als het diertje in uw drinken is gekropen kan zeer gevaarlijk zijn. Een wespensteek doet niet alleen zeer, maar kan ook heftige allergische reacties geven.

Een wespennest laten verwijderen is daarom aan te raden. Op deze pagina leggen we u het een en ander uit over hoe u het beste te werk kunt gaan.

Last van een wespennest?

Als u in uw tuin of huis veel wespen ontdekt, is de kans groot dat er zich een wespennest bevindt. Een wespennest lijkt op een papieren cocon en is grijs van kleur. Een nest kan op veel verschillende plekken gemaakt zijn.

Hoewel het een waar kunstwerkje is, is het niet aan te raden om deze van dichtbij te bekijken. Wespen zullen hun nest beschermen en de kans is dan ook groot dat u aangevallen wordt door de bewoners. Dit kan voor sommige mensen zelfs dodelijk zijn!

Eén nest kan rustig aan 5000 wespen onderdak bieden. Dit kan dus al snel leiden dat een ware wespenplaag. Omdat een wesp een steekangel heeft zonder weerhaak, kan hij meerdere keren steken. Een wesp steekt zodra hij zich bedreigd voelt dus is het zelf verwijderen van het nest niet aan te raden. Beter kunt u het aan specialisten overlaten die precies weten hoe wespennesten te verwijderen zijn.

Wespen ‘roepen’ andere wespen door middel van hun gif waarin een lokstof zit. Deze andere wespen zullen dan ook te hulp schieten!

wespennest laten verwijderen

Wespennest laten verwijderen

Een wespennest laten verwijderen heeft dus de voorkeur boven het zelf doen. Het geeft voor u minder risico’s en u heeft de zekerheid dat het nest op de beste manier verwijderd of bestreden wordt.

Wespennesten verwijderen is een precies werkje en aangezien de nesten op verschillende plaatsen voorkomen moet er goed op de situatie ingespeeld worden. Zo zal een nest in de tuin een andere behandeling ondergaan dan een nest in de spouwmuur.

Waar komen wespennesten voor?

Een gewilde plek voor een onderkomen voor de wesp is de spouwmuur. In april/mei zoekt de koningin een plekje, waar het weer weinig invloed heeft, om haar nest te bouwen. De spouwmuur is dan ook een ideale plek.

Let op of de wespen, die u ziet, wegkruipen in een voeg of ventilatiegat in de muur. Mocht dit zo zijn, dan kunt u aannemen dat in de spouwmuur een nest aanwezig is. De wespennesten hier laten verwijderen is dan niet mogelijk. Maar laten bestrijden is dan de beste manier.

Tussen dakpannen is het ook soms niet mogelijk om de wespennesten te laten verwijderen. Maar de wespen zullen ook hier moeten worden bestreden. Uiteraard is ook hier een specialist de beste uitweg.

Wespennesten zijn met regelmaat te vinden in schuurtjes of op zolder. Een wespennest laten verwijderen op deze plek is natuurlijk geen probleem. Wel zal eerst de insecten bestreden worden voor er overgegaan wordt tot verwijdering.

Zie hier de aanwezigheid van een wespennest tegen het raam van een school:

 

Wespennesten buiten laten verwijderen

In de tuin of in het park vinden wespen een onderkomen in bomen, struiken maar ook in bijvoorbeeld vogelhuisjes. Als u een nest ontdekt,bedenk dan dat een grote wespenbevolking veel overlast kan veroorzaken en gevaarlijke situaties kan opleveren.

De wespen zullen hun nest beschermen en spelende kinderen die te dichtbij komen lopen hierbij dus gevaar.

Zelfs in de grond komen wespennesten voor, meestal in oude mollengangen of holletjes van muizen. Vaak zit de ingang vlakbij een struik omdat het gangetje dan beter beschut is tegen regen. Deze nesten worden vaak niet opgemerkt maar leveren natuurlijk ook de nodige overlast op. Het holletje volproppen heeft geen zin want de dieren gaan er niet dood van. De insecten zullen graven tot de ingang weer open is. Bestrijden is dus ook hier de enige oplossing.

Vragen over het laten verwijderen van wespennesten en de kosten?

Heeft u vragen over het laten verwijderen van wespennesten dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of het formulier op deze website invullen. Wij kunnen u dan ook informeren over de kosten voor het laten verwijderen van de wespennesten.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed