Wespennest Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298500

Bel ons direct

085 - 029 8500

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wespennest in spouwmuur

Last van een wespennest in uw spouwmuur?

Heeft u geregeld last van wespen in uw huis? Dan is de kans groot dat er een wespennest in uw spouwmuur gevestigd is. Is dit het geval dan is het noodzakelijk de wespen in de spouwmuur zo spoedig mogelijk te laten bestrijden.

Een wespennest nader bekeken

Een wespenkolonie bestaat uit een koningin, werksters (vrouwelijk en onvruchtbaar) en een kleine hoeveelheid darren (mannelijk) en vrouwelijke vruchtbare wespen (de toekomstige koninginnen). De werksters komen als eerste uit. Deze wespen zijn vrouwelijk en onvruchtbaar en zijn onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van het nest en de voedselvoorziening.

De koninging blijft in het nest om eieren te leggen. In augustus en september worden de mannelijke wespen (darren) geboren en vrij snel daarna de vruchtbare vrouwelijke wespen. De darren sterven vrijwel direct na de paring. Rond oktober sterft de hele kolonie uit en zullen de bevruchte vrouwtjes op zoek gaan naar een nieuw onderkomen om in het voorjaar een nieuwe kolonie te stichten.

Wespenplaag

In de zomerperiode ondervinden we in Nederland vaak veel overlast van wespen.

In juli en augustus is de overlast het grootst. In principe hoeven wespen geen overlast te veroorzaken, maar als er een tekort aan voedsel ontstaat (als de wespenpopulatie heel erg groot is en/of het voedsel schaars) gaan de werksters op zoek naar voeding. Dit is de reden waarom wespen altijd op onze zoetigheden afkomen en overlast veroorzaken.

Waarom nestelen wespen zich in de spouwmuur?

De koningin begint in het voorjaar al met het maken van een nest. Ze kiest hiervoor een beschutte plek, bijvoorbeeld in de grond, maar ook in schuren, muurholten en spouwmuren.

De spouwmuur is een rustige en ideale plek voor een koningin om een nest te bouwen. Ze zit hier droog en veilig en vaak zijn er in de spouwmuur nog resten van eerdere wespennesten.

wespennest in spouwmuur

Vermoedt u dat er een wespennest in uw spouwmuur zit?

Als u de aanvliegroute van de wespen volgt kunt u al snel zien of er zich inderdaad een wespenkolonie heeft gevestigd in uw spouwmuur. Zolang u er geen hinder van ondervindt hoeft u in principe niets te doen aan de wespen in de spouw.

Maar op de lange termijn kan een wespennest in de spouwmuur ervoor zorgen dat uw problemen krijgt met uw ventilatie, waardoor vocht kan ontstaan wat vervolgens kan zorgen voor schimmels.

Als het nest heel groot wordt kunnen de wespen ook in uw huis op zoek gaan naar voedsel. Hoe groter het nest des te groter de kans dat u er hinder van gaat ondervinden. Wanneer wespen in het nauw gedreven worden kunnen ze zeer agressief worden en gaan steken.

Een wespensteek kan zeer pijnlijk zijn en sommige mensen zijn zo gevoelig voor het gif dat ze afgeven dat ze ervoor naar een arts moeten. Het is dus noodzakelijk een wespennest in uw spouwmuur zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Wespennest in spouwmuur verwijderen

Wespen in de spouwmuur moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. Zelf de wespen bestrijden kan erg gevaarlijk zijn aangezien de wespen zich zeer agressief kunnen gedragen.

Probeer nooit om de uitvliegopening van een nest dicht te maken. De wespen zullen net zolang zoeken naar een opening met als risico dat ze met een grote hoeveelheid wespen uw huis binnenvliegen. Dit wilt u echt niet!

Om de wespen in de spouw te verwijderen kunt u het beste een specialist raadplegen.

Wilt u advies over het bestrijden van een wespennest uit de spouw? Of wilt u een wespennest laten verwijderen? Neemt u dan contact met ons op via onderstaande knop.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8500, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed